Educație

Misiunea noastră este de a susține adolescenții în finalizarea studiilor de bază, în dezvoltarea lor personală și profesională, astfel încât să poată accesa un loc de muncă care să le asigure un trai decent, o viață independentă.


Pregătire Profesională

Centrul de Pregătire Vocațională „ZIUREL” a fost deschis oficial în octombrie 2017, în urma unui proiect implementat de către Fundația pentru Asistență Socială și Tineret (FAST) și finanțat de Velux Foundations, ERSTE Stiftung, FAST UK și Bolton at Home. În cadrul Centrului, funcționează un program educațional pentru tineri, care îmbină educația nonformală cu practica profesională. La Centrul „ZIUREL”, copii și tineri cu vârste între 12 și 18 ani descoperă resursele necesare pentru a-și îmbunătăți abilitățile tehnice și sociale, devenind, astfel, mai bine pregătiți pentru viață.

Prin intermediul parteneriatului cu Liceul Tehnologic „Victor Jinga”, elevii din Săcele, Tărlungeni, respectiv Zizin, au ocazia  să participe săptămânal la ateliere educative și sesiuni de consiliere pentru dezvoltare personală. Pregătirea practică se organizează sub forma unor ateliere în domeniile: coafură, menaj, bucătărie, mentorat, bricolaj – construcții, mecanică. Programul anual include și întâlniri profesori – elevi, excursii și ieșiri de grup, o festivitate de premiere și o tabără la final de an școlar.

Raport de activitate 2018, Centrul de Pregătire Vocațională:

Ultimele fotografii și noutăți din activitatea centrului, regăsiți aici: fb.com/centrulziurel.


Mentorat

Programul de mentorat se bazează pe metodologia Character First (Mai întâi caracterul) prin intermediul cărei o serie de trăsături de caracter sunt predate, studiate și aplicate împreună cu elevii.

Trăsăturile de caracter acoperă o arie largă de domenii, cum ar fi dezvoltarea personală, succesul profesional, relațiile interumane, etica la locul de muncă, rezolvarea conflictelor, administrarea banilor, leadership și altele.


Alfabetizare

Pornind de la motto-ul “Un copil care citește va fi un adult care gândește”, în anul 2017 am clădit bazele unui program de alfabetizare pentru elevii romi din comuna Tărlungeni, județul Brașov. Cu resurse interne am conceput materiale unice de predare și exersare a cunoștințelor, adaptate nevoilor particularizate ale copiilor.